2024. március 9.
18:30
Heimann Birtokbisztró
Szekszárd, Iván-völgyi tető
Télbúcsúztató borvacsorára hívunk a Heimann Birtokbisztróba. A frissen metszett szőlőültetvényeken már kipattanásra várnak a rügyek.
Betekintést nyújtunk az új, 2021-es és 2023-as borokba, és megnyitjuk új kiállításunkat Galambos Tamás képeivel, a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményből.
Az estét a Barbár XO kortyaival zárjuk, egyben búcsút intve a sokak által szeretett borpárlatunk utolsó palackjainak.
Felkért séfünk Puha Robi, a szekszárdi fenegyerek. A kétezres évek derekán a Húsvasaló séfjeként vált ismertté, id. Zolival való barátságát sok jó közös evés-ivás, fröccsök és Unikumok keretezik. Az elmúlt években több fesztiválon is komoly rajongótáborra tett szert, a Malacos Batyus foodtruck-jának köszönhetően. Robi jó ízléssel nyúl a helyi alapanyagokhoz és mindig képes a megújulásra.
Menü
Vendégváró köménymagos kifli,
régi családi recept nyomán
Viognier 2023
Füstölt hal pástétom
MammaRóza 2023
Savanyú káposzta krémleves,
sonkás lencsekolbász
Piros siller 2022
Kakashúsos derelye
Szekszárd Kadarka 2023
Sertésszűz medallion, zelleres burgonyapüré, cékla és gomba, mustárkaviár
Birtokbor 2021
Birtokbor magnum 2020
Vargabéles, Heimann Digestif sabayon
Heimann Barbár XO 2008– az utolsó lehetőség
Étel 16.500 Ft/fő
Bor 7.500
Ft/fő
A borpárosítás tartalmazza a korlátlan vízfogyasztást és igény szerint egy kávét.