Boraink

Barbár 2013

Bartók Béla után szabadon

A Barbár pincénk vezető házasítása. Mi megtaláltuk benne mindazt, amit egy nagy borban keresünk: megfejtendő, rejtélyes ízeket, sok gyümölcsöt, mélységet, emlékezetességet, egyediséget és az izgató teljességet.
A név és a történet Heimann Zoltán lelke, amihez Bartók Béla adta az ihletet: amikor Bartók zenéjét egyes kritikusok barbáriasnak titulálták, válaszul megkomponálta az Allegro Barbarot. A Barbár jól harmonizál ezzel az eklektikus zongoradarabbal: úgy erős és tartalmas, hogy egyszerre megmarad elegánsnak, nagyon sokszínűnek és szerethetőnek.

Barbár 2013
30% cabernet franc, 30% merlot, 23% tannat, 16% kékfrankos
A legfiatalabb Barbár értelemszerűen a legfeszesebb most. Finom fanyarédes erdei gyümölcsök, sokszínűség, vibrálás, de arányos, nem nehézkes. Ízei hosszúak és élvezetesek.

Készült 8800 palack és 111 palack magnum. 

Alkohol: 14,5% vol.
Maradékcukor: 1,7 g/l
Titrálható savtartalom: 5,4 g/l
Cukormentes extrakt: 30,8 g/l

Korábbi évjáratok

Barbár 2012
37% merlot, 32% cabernet franc, 16% tannat, 16% kékfrankos
Az elmúlt 10 év legszárazabb és -melegebb évjáratban született meg a legnagyobb koncentrációjú Barbár.
Készült 15 268 palack és 200 palack magnum.

Alkohol: 15% vol.
Maradékcukor: 2,7 g/l
Titrálható savtartalom: 5,4 g/l
Cukormentes extrakt: 31,2 g/l

Barbár 2011
36% cabernet franc, 28% merlot, 18% tannat, 17% kékfrankos
Finom fanyarédes erdei gyümölcsök, sokszínűség, vibrálás, de arányos, nem nehézkes. Ízei hosszúak és élvezetesek. Az évjárat ajándékaként még a mennyiség is túlszárnyalja az eddigieket, közel 17000 palack készült.

Barbár 2009
35% merlot, 28% cabernet franc, 20% tannat, 17% kékfrankos
Egy remek évjárat kiváló alapanyagai kerültek a borba. A kékfrankos fontossága eddigre megkérdőjelezhetetlenné vált. Izgalmassá, elevenné varázsolja az amúgy nagyon komplex, gazdag tartalmat. 14500 palack készült.
Nagy eredmény, hogy az exportpiacok is felfedezték a Barbárt. Pannon Bormustra 2013 legmagasabb pontot kapott bora, DWWA London, aranyérem, Vinagora aranyérem

Barbár 2007
30% merlot, 30% cabernet franc, 30% tannat és 10% kékfrankos
A forró száraz nyár és ősz nagyon meleg tónusokat hozott a borokba, miáltal a tannat is sokkal krémesebb, kerekebb szerkezetű lett. Az évjárat lenyomataként a bor egy széles, hömpölygő gyümölcsbomba még most is. 6500 palack készült.
Mondial du Vin, Brüsszel aranyérem és Pannon Bormustra Csúcsbor

Barbár 2006
40% merlot, 30% cabernet franc, 20% tannat, 10% kékfrankos
Egy hűvösnek indult évjárat, amit a gyönyörű hosszú, meleg ősz mentett meg. Ez lehetővé tette számunkra, hogy elkészítsük az addig csak fejben tervezett, dédelgetett álmot, melyet a megelőző négy év Stílusgyakorlataival kísérleteztük ki: a Barbárt. 11000 palack készült.
A Challenge du Vin Bordeaux-i borversenyen aranyérmet nyert.

Bezárás