Boraink

Franciscus 2011

In Honorem Heimann Ferenc

Édesapám, Heimann Ferenc előtt tisztelgünk ezzel a borral, akivel együtt kezdtük a családi birtok újraépítését és felvirágoztatását. A Porkoláb-völgyi cabernet franc-t házasítottuk a Batti kereszt sagrantinójának szívet-lelket melengető termésével. Az eredmény egy igazán egyedi ízvilágú, markáns tanninokkal bíró, mégis gyümölcsös, hosszan érlelhető bor.

50% cabernet franc, 50% sagrantino. Tőketerhelés mindkét esetben 1 fürt/hajtás, ami 1,2-1,4 kg terhelést jelent. Az erjesztés nyitott kádon történt, majd almasavbontást követően kerültek hordókba a borok. A cabernet franc 500 literes francia és magyar hordókban érett, a Sagrantino viszont 1000 literes ászokhordókban. Két év után került palackba, ahol további másfél évig érleltük piacra dobás előtt. A bor hosszan eltartható, egyedi vonásokkal bíró tétel.

Készült 4500 palack.

Alkohol: 15,3% vol.
Maradékcukor: 1,9 g/l
Titrálható sav: 5,7 g/l
Cukormentes extrakt: 31,1 g/l

Bezárás