Boraink

Fuxli 2016

A szekszárdi siller

Ez évben 6 borász készítette el a rókarőt szekszárdi sillert! Ajánljuk hétköznapokra, a magyar konyha nagyszerű fogásai mellé, bográcsozáshoz, grillezéshez, hétvégi kerti parti kísérő italaként. A 2016-ös évjárat adottságai (vékony héjak, ropogós savak) miatt a bort szinte teljes egészében héjon erjesztettük – az eredmény szerintünk eddigi legjobb Fuxlink.

Kóstold meg a többiekét is: Eszterbauer – Garai –  Hetényi – Sebestyén – Takler
www.facebook.com/fuxli

Összetétel: 80% kadarka, 10% kékfrankos, 10% merlot
A szőlőt jórészt héjon erjesztettük, majd az almasavbontást követően 3 hónapig hordókban érleltük. Palackozva 2017. márciusában, csavarzárral.

Készült 2 400 palack.

Alkohol: 12,0 % vol.
Maradékcukor: 0,8 g/l
Titrálható sav: 4,7 g/l
Összes extrakt: 26,6 g/l
Bezárás