BARTÓK x SÁRIK PÉTER TRIÓ
Heimann Raklapszínpad
Saturday, 29th August 2020


Világszínvonalú jazzkoncertre hívunk: vendégünk a Sárik Péter Trió. A koncert előtt házi grillkolbászokkal, kemencében sült paprikás krumplival és desszerttel várunk. Az Allegro Barbaro jazz improvizáció mellé Barbárt kortyolva, az Iván-völgyi naplementét élvezve búcsúztatjuk el az idei nyarat.


A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek. 

Sárik Péter, a Bartók X koncertről:
“Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók. Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság. Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle. A jazz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat mutatják, és végtelen teret adnak az improvizációnak. Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zene rajongóinak!” - mondta Sárik Péter.

Sárik Péter: zongora
Fonay Tibor: bőgő
Gálfi Attila: dob

A Vacsora + Koncertjegy az alábbiakat tartalmazza:
Érkezés 18 órától
Egy pohár üdvözlő bor
Vacsora: házi grillkolbászok, kemencében sült paprikás krumpli és kovászolt savanyúság, mellé egy pohár H&F Szekszárd Kékfrankos 2018
Desszert: házi szilvás sütemény
A koncert közben egy pohár Barbár 2017

A vegetáriánus Vacsora + Koncertjegy megegyezik a standard jeggyel, de gabona-kolbászkákat tartalmaz és a paprikás krumpli is vega verzióban készül.

A Koncertjegy (vacsora nélkül) tartalmazza:
Érkezés 20 órától
Egy pohár üdvözlő bor
A koncert közben egy pohár Barbár 2017

Egyéb tudnivalók:
- Érkezéskor poharanként 1500 Ft készpénzes letétet szedünk.
- További borfogyasztás és kedvezményes borvásárlás egyéni igény szerint.
- Saját étel és italt kérjük ne hozzanak a rendezvényre.

A rendezvény megvalósítását nagylelkűen támogatta
az Alisca Bau, a Tarr Kft. és a Dusser Group.