RENDEZVÉNYEINK
TELTHÁZ! Újdonságaink borbemutató, megérkezett a Heimann Barbarossa
OKTÓBER 5.
Nagy örömmel hívunk Benneteket a Heimann Családi Birtokra, ahol egy könnyed sétáló kóstoló keretén belül bemutatjuk családunk legújabb tagját, a Heimann Barbarossa 2022 borunkat, valamint a Barbár következő évjáratát a Heimann Barbár 2020 vörös házasítást.
A Barbarossa mellett olyan további újdonságok is kóstolhatóak lesznek, mint a Heimann & Fiai Bikavér 2022, BIO boraink és még sokan mások.
Finom tapasokkal, kellemes muzsikával, baráti beszélgetésekkel és egy várvavárt borbemutatóval fűszerezzük ezt 14:00 – 20:00 közötti pár órát Veletek.
heimannék
Heimann Család
A Heimann család évek óta Magyarország vezető vörösbor-termelői közé tartozik. id. Heimann Zoltán és Ágnes visszatértek a család szekszárdi, paraszti múltjához. Idősebb fiúk ifj. Zoltán külföldi tanumányai után csatlakozott hozzájuk. A borvidéki összefogásnak elkötelezett hívei és mozgatórugói.
Id. Heimann Zoltán az alábbi megtisztelő díjak kitüntetettje: 2011-ben a baden-württembergi Év Európai Borszakértője, 2017-ben a lengyel Wino Magazin Év Embere, 2023-ban pedig a magyarországi Borászok Borásza.
Bio szőlőművelés
Mióta a szőlészetet kezdtem tanulni, organikus gazdálkodást szerettem volna folytatni. Mégis hosszú időbe telt, míg összeállt a csapat és elhittük, hogy képesek is vagyunk rá.
2014 óta végeztünk organikus kísérleteket, nem használunk se gyomirtót, se műtrágyát. 2019 volt az első év, amikor a teljes területünk felén bio művelésbe kezdtünk, lemondtunk a felszívódó vegyszerekről. Az első ellenőrzött bio kadarka, kékfrankos és viognier szőlőinket 2023-ban szüreteltük, és 2025-tól lesz a teljes birtokunk certifikált.
A célunk monokultúra helyett egy sokszínű szőlőskert teremtése: élettér rovaroknak, talajmikrobáknak, szőlőnek, és egészséges hely nekünk és kollégáinknak. Az eredmény már néhány év után is látható a szőlőben és kóstolható a tisztább ízű, gazdagabb borokban.
Heimann Zoltán
Szüleim öröksége.
Családi vállalkozásunk első sikereit a házasítások hozták. Elterjedt és egzotikus világfajtákra, valamint a kékfrankos eleganciájára építünk. A stílust Édesapám és Édesanyám alapozták meg, közösen csiszoljuk tovább. Ízletes, harmonikus, jó ivású szekszárdi borok.
Kadarka és Kékfrankos.
Ez vagyok én.
Szekszárd eredeti értékeit szeretném egy új, vibráló stílusban megmutatni. Kiemelkedő minőségű szőlőmunka, könnyű kezű borászkodás.
Szekszárdi terroir
A Heimann család szőlőültetvényei a Szekszárdi Borvidéken,
a Dunántúli-dombság első lankáin találhatók. A talaj mészbabákkal tarkított lösz, néhol vörösagyag csíkokkal.
A dombok közötti erdők védettséget adnak, míg az Alföldre kitett, melegebb dűlők érett, lágy gyümölcsöket érlelnek,
lágy tanninokkal és finom savgerinccel.