Katartikus volt a szombati rendezvényünk.
…, és nem csak azért, mert a majd 150 vendég elégedetten végig kóstolhatta 5-5 borunkat a „Heimann és Fiai”, valamint a „Heimann Classic” termékcsaládból. …, és nem csak azért mert hatalmas élményt adtak Heimann Ági és Mészáros Marcsi falatkái, Eszterbauer Ildi süteményei.
Szép őszi időnk volt, és az egész esemény során érezhető volt a jókedv, az összetartozás egymást tisztelő, szerető szellemisége.
Nem hangzott el panasz, hogy csökken a magyar borfogyasztás. Nem fanyalogtak a fiatalok, hogy hol van a Coca Cola, a gin-tonik, a pezsgő, az illatos fehér és rozék tömege, és senki sem kereste az alkoholmentes borokat. Érdekes módon mindenki élvezte a kiváló, egyéniséggel bíró vöröseket, lett légyen az organikus kadarka, kékfrankos és Bikavér, vagy barikos, francia fajtákra épülő Barbarossa, vagy Barbár. Minőséget kaptak, és ez úgy tűnik elégséges hívó szó.
Úgy látom, hogy ezek szerint kár temetni a magyar borkultúrát – jó és egyéniséggel bíró borokkal kell megszólítani a fogyasztót, akitől ezért hálás megbecsülés jár!
Hadd idézzem ide Kovács Tibor október 6-i, antialkoholista életmód tanácsadókkal polemizáló cikkéből a záró gondolatot:
„A szerelem elválaszthatatlan részei a pezsgős vacsorák, a barátságé pedig a közös borozások. Nincs innováció egy kis bor nélkül, ne hagyjuk, hogy a messiások elvegyék
tőlünk ezeket. Mert a közösségi élmények fontosabbak az egészséges, boldog élethez, mint bármi más, és nem is érdemes nélkülük száz évig élni.”
(„A gyomorrá tett ember – reagálás a Schwab Richárd jelenségre” INDEX)
id. Heimann Zoltán
2024. október 5-én tartottuk első nagyszabású sétáló kóstolónkat a Heimann Családi Birtokon, ahol bemutattuk családunk legújabb tagját, a 𝗛𝗲𝗶𝗺𝗮𝗻𝗻 𝗕𝗮𝗿𝗯𝗮𝗿𝗼𝘀𝘀𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟮 borunkat, valamint a Barbár következő évjáratát a 𝗛𝗲𝗶𝗺𝗮𝗻𝗻 𝗕𝗮𝗿𝗯𝗮́𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟬 vörös házasítást.
Kóstolósor
Heimann & Fiai Piros Siller 2024 | Heimann & Fiai Bikavér 2022 | Heimann & Fiai Kadarka 2023 BIO | Heimann Viognier 2023 BIO | Heimann & Fiai Szívem Kékfrankos 2020 | Heimann & Fiai Bati Kereszt Kékfrankos 2021 | Heimann Franciscus 2019 | Heimann Barbár 2017
Gasztronómia
Ági folyamatosan frissülő tálakkal, rajta változatos falatokkal készült a 10 bor mellé. A hozzávalók között voltak szezonális finomságaink, sültpaprika, bivaly hús, csicseriborsó, cékla, őszi desszert és természetesen vörösbor is.
Bor + Kultúra
Ezen az esten nyílt meg Hecker Péter kiállítása is a Heimann Borbisztróban, amely egészen november 14-ig megtekinthető.
Közel 150 vendégnek töltöttük poharába első alkalommal borcsaládunk legújabb tagját, a Heimann Barbarossa 2022, de újdonságként kóstolhatták a Barbár 2020 és a Heimann & Fiai Bikavér 2022, és meglepetés volt a 2024-es Piros Siller és a 2019-es Franciscus is, amelynek polcos megjelenésére még bizony várnotok kell januárig.
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek.