Az újévi malac Heimannéknál

Lezajlott a 2025-ös első disznóvágása a Heimann Családi Birtokon, “Csak ne kellene ennyi pálinkát inni!” jeligére.
Az eredmény:
Két termetes állat: négy gyönyörű sonka, két nagy tábla hasa szalonna, két guanciale, öt lardo és 84 szál szalámi ötféle ízesítéssel …
Ezt is a szívünkbe zártuk. A finomságokat hamarosan kóstolhatják a szerencsések.
 
SEGÉDLET
Guanciale jelentése
A sertés tokaszalonnájából készül, amelyet sóznak, fűszereznek (például borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel vagy fokhagymával), majd levegőn szárítanak. A guanciale gazdag, intenzív ízű, és a zsírja miatt különösen kedvelt az olasz konyhában.
 
Lardo jelentése
A sertés hátszalonnájából készül, amely vastag és húsos réteget tartalmaz. A szalonnát sóval, gyógynövényekkel (például rozmaring, kakukkfű, babérlevél) és fűszerekkel (például fokhagyma, bors) dörzsölik be. A szalonnát speciális márvány edényekben érlelik, amely megőrzi az aromákat és egyenletes érlelést biztosít. Az érlelési idő általában 6-12 hónap, ami alatt a lardo lágy és ízletes lesz.
 
Ölelünk mindenkit Szekszárdról,
„A disznó-gladiátorok”
 
Scroll to Top