Heimann & Fiai
„Hálás vagyok a szüleim folyamatos támogatásáért és szerencsésnek érzem magam, hogy külföldre küldtek tanulni.” – mesél ifj. Heimann Zoltán.
Heimann Ágnes és Zoltán fia egy Dél-Tirolban és több magyar borászatban eltöltött gyakorlat után Geisenheimben, Montpellier-ben és Udinében végezte el borászati tanulmányait. További nyári és szüreti munkák következtek a toszkán Caiarossában, a Mosel-vidéki Clemens Buschnál és az ausztráliai Yarra-völgyben Mac Forbes-nál. Az adott helyekhez kötődő eredeti szőlőfajták összetéveszthetetlen íze végérvényesen felkeltette az érdeklődését.
A Szekszárdra való hazatérése után gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy Zoltánnak nem lesz elég a Heimann Családi Birtok klasszikus cuvée borainak újraalkotása, ezért új projektbe kezdett. Visszanyúlt a régió őshonos fajtáihoz, könnyű kézzel újrafogalmazva azokat. A légiesen könnyed Kadarka és a fűszeres, rétegzett Kékfrankos adják számára ma is a legjobb alapanyagot.