KADARKA
LÉGIES KÖNNYEDSÉG
A kadarka szőlőfajtát ízletes és lédús bogyókkal áldotta meg a Jóisten. Célunk, hogy megőrizzük ezt a dzsúzosságot és palackba zárjuk ezt az igazán élénk fajtajelleget.
A kadarka egy kényes fajta: esős időben hajlamos a Botrytisre, nagy melegben pedig a bogyók korai töppedése jelent kihívást. A szüret időpontjának gondos megválasztása az alapja a későbbi bor stílusában.
2005 óta dolgozunk az új, magasabb értékű kadarka klónok válogatásán és szaporításán. A szőlőben végzett gondos megfigyelések és a mikrovinifikáció után a hét legjobb klónt szaporítottuk tovább. Az utóbbi években az új klónok egyenletesebb érésükkel és gazdagabb ízvilágukkal bizonyítottak, miközben megőrizték a kadarka könnyed eleganciáját. A kadarka genetikai állományának bővítésével látjuk biztosítottnak ennek a – többnyire elfeledett – szőlőfajtának a jövőjét.