Heimannéknál a december

Mi zajlik a nagy Karácsonyi borszállítások mellett még a birtokon, a tömérdek kóstolón és borvacsorán túl?
Örömmel jelentem, az élet nem állt meg, de ilyenkor a vegetációs, majd a szüreti időszak felfokozott tempójáról egy lassabb, elmélyültebb munkaritmusra állunk át.
Belekezdtünk a 2023-as borok házasításába. Ennek első üteme a tételek hordónkénti lekóstolását és osztályozását jelenti. Ilyenkor napi 30-40-50 mintát kóstolunk meg.
Külön kerülnek egy-egy tétel legszebb hordói, külön a korrekciót igénylő borok. A hordókat is osztályozzuk, hogy a 2024-es évjárat borai csak makulátlan, tiszta ízű, értéket növelő edényekbe kerüljenek.
A célunk, hogy az elmúlt egy évben megérlelt tételeink a lehető legalaposabban megtervezve, a legjobb ízlésünkre hallgatva találják meg a helyüket a szortimentben, a 2024-es borok pedig a pincében.
Műhelymunka a javából. A képen a szupercsapat.

Ifj.Heimann Zoltán tollából

Scroll to Top