szőlőfajta | cabernet franc, kékfrankos, merlot, tannat |
---|---|
dűlő | Porkoláb-völgy, Baranya-völgy, Bati Kereszt |
szüret | 2019 |
alkohol | 14.50 % |
készült | 24 400 db |
allergének | Szulfitokat tartalmaz |
kiszerelés | 750 ml |
egységár | 15 867 Ft/liter |
pontok | James Suckling: 95 pont |
HEIMANN Barbár 2019
Szekszárd
Ez a csúcsborunk, a legismertebb márkánk.
Még mindig használjuk a Barbárban az első telepítéseinket, amelyek a Porkoláb-völgyi tetőn vannak: cabernet franc és merlot. Ezek Bordeaux-i klónok, nagyon finom, apró bogyójú fürtökkel és tökéletes íz gazdagsággal rendelkeznek.
Emellé bekerült egy tannat nevű fajta, amely Baszk földről származik, markáns tanninnal és sav tartalommal, érlelhetővé teszi a Barbárt és ad neki egy plusz tartás. 2006-ban édesanyám úgy döntött, hogy Kékfrankost is használ a Barbárban, ami könnyíti és vibrálóbbá teszi a bort.
A meleg koratavasznak és száraz nyári hónapoknak köszönhetően gyorsan érett a szőlő. A 2019-es boraink nagyon szépen hozzák a Szekszárdon tipikus, érett, könnyen szerethető karaktert. Ezen túl viszont mutatnak egy olyan tiszta, friss vibrálást, amit mi a boraink védjegyének érzünk. Úgy látjuk, hogy 2019 egy csúcs évjárat lesz, mind mennyiségben, mind minőségben.
9 370 Ft
A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongora darabja ihlette. Ezzel a névválasztással párhuzamot vonunk borunk stílusa és Bartók zenéjének egyedisége, felismerhetősége között. Büszkék vagyunk erre a borra és bízunk benne, hogy méltó a párhuzam: a Barbárban is benne van a bartóki őserő.
Barbár nem készülhet el minden évben. Csak azon évjáratokból készítjük el, amikor a tökéletes érettségű és egészségi állapotú szőlőből kifogástalan borokat sikerül érlelni. Kis tételben a korábbi évjáratok is elérhetőek.